Dette er en vejledning til hvad du skal gøre, hvis du har observeret en invasiv art.
Denne artikel er en hjælp til eks. borgere, der er i tvivl om hvad de skal gøre i situationer, hvor de har observeret en invasiv art.
Trin for trin guide:
1. Invasive arter skal registreres på Arter.dk, her kræver det at du opretter en bruger for at indberette.
Læs her om hvordan du opretter en bruger på Arter. dk
2. Opret fund af invasiv art på Arter. dk eller i Arters feltapp. Læs evt. denne artikel for at finde ud af hvordan du opretter et fund: Arter: Opret fund på arter.dk
Som en hjælp kan du finde en liste fra Miljøstyrelsen over invasive arter her.
Og du kan læse, hvordan man bør bekæmpe diverse invasive arter her.
Det skal understreges at det ikke er Danmarks Miljøportal der er myndighed på dette område
Arter.dk anvendes til kortlægning af de invasive arter, ligesom Miljøstyrelsens tidligere system (indberetningsportalen for invasive arter).
Der er ikke et direkte link mellem systemet og de relevante kommuner/lodsejere. De enkelte kommuner/lodsejere skal aktivt fremsøge fund af de invasive arter i det pågældende system.
Hvis du ønsker at gøre din kommune opmærksom på invasive arter i et område, eller ønsker at vide hvordan kommunen håndterer fundet af en given invasiv art, bør du kontakte kommunen direkte.
Miljøstyrelsen anvender data indberettet af borgere i Arter både til kortlægning og kende arternes udbredelse samt til afrapportering til EU kommissionen for de invasive arter, der er på EU listen. Behandlingen inkluderer ikke kontakt til lodsejere eller kommuner, hvor de invasive arter er fundet.
Har du yderligere spørgsmål til hvad du skal stille op med en invasiv art, så skal du kontakte Miljøstyrelsen på invasivearter@mst.dk.
Kommentarer
0 kommentarer
Artiklen er lukket for kommentarer.