Det er muligt at rette i flere objekter og herefter gemme alle objekterne på samme tid, fx til slut i din redigeringssession, hvis du sidder og retter i mange data på samme tid. Dette kan være en fordel hvis du fx. skal rette op i tidligere oprettede objekter, og vil rette dem til i forhold til hinanden inden du gemmer ændringerne.
Hvis du ønsker at rette i flere objekter inden du gemmer dine ændringer, kan du se hvordan du gør dette ved at følge denne guide.
1. Login
Åbn Arealeditering i Google Chrome ved at klikke på nedenstående link:
Arealeditering
Du skal have tildelt en rolle til Arealeditering i Danmarks Miljøportals brugeradministration for at kunne logge ind. Kontakt din lokale brugeradministrator for at få tildelt rollen. Når du har fået din ønskede rolle vil der være to login muligheder:
- Vælg din organisation i drop-down menuen og login via. din arbejdsmail. Dette gælder for brugere, hvis organisationen har en føderationsaftale med Danmarks Miljøportal.
- Vælg ”2 NemLog-in 3 (BS2)” i drop-down menuen og så kan du logge ind med MitID Erhverv, såfremt du har fået tildelt den rigtige rolle til Arealeditering.
2. Du kan oprette, slette og redigere i objekter som du plejer.
Et eksempel på tilretning af naboobjekter er vist nedenfor.
Eksempel
Du vil rette to objekter til, så kanterne følger hinanden, som fx §3-Beskyttet Natur - Registrering af mose og sø så disse ikke overlapper men følger hinandens kanter.
Klik på det ene objekt og lav din tilretning, som eks. vist nedenfor med registreringen af mosen
Klik på OK og Gem kladde. Du får nu besked om at rettelsen ikke er gemt endnu, men at du kan arbejde videre
Du kan du vælge det andet objekt du vil tilpasse. I dette tilfælde søen. Foretag dine rettelser og gem igen.
3. Når du har foretaget dine redigeringen ligger de alle i oversigten i venstrepanelet.
Herfra kan du åbne dine redigeringer igen og tilpasse yderligere inden du endelig gemmer dine ændringer. På den måde har du mulighed for at tilpasse objekterne til hinanden efter du har rettet i alle de naboliggende objekter, og din redigering vil kun blive gemt én gang, således at det hele også af historikken fremstår som én redigering fremover.
Når du åbner en redigering du ikke har gemt endnu, vises en tekst øverst, hvor du også har mulighed for at kassere dine ændringer og vende tilbage til det oprindelige objekt igen ved at klikke.
4. Når du er klar, kan du gemme dem på samme tid ved at klikke på "Gem objekter" nederst.
Kommentarer
0 kommentarer
Artiklen er lukket for kommentarer.