Denne artikel er udarbejdet af medarbejdere fra Arter og beskriver de forskellige muligheder i Arters nye feltapp.
Arters feltapp, ’Arter – indberetning’, er knyttet til hjemmesiden for Arter, arter.dk.
Forsiden og menuen
Når du åbner appen, lander du på startsiden. Startsiden indeholder visning af din egen statistik (såfremt du er logget ind), notifikations bar, samt mulighed for at gå til funktionerne ”hvad har jeg fundet” og ”indsend fund”.
Funktionen ”Hvad har jeg fundet” evaluerer de(n) mest sandsynlige art for et billede ved hjælp af billedgenkendelsesalgoritmen, og kan bruges uden login. ”Indsend fund” kræver, at man er logget ind.
På forsiden, øverst i venstre hjørne, kan man trykke på en cirkel med tre streger der åbner menuen. Menuen består af punkterne:
- Se fund i nærheden (Liste med fund nær dig)
- Se egne fund (Liste med egne, indsendte fund)
- Opret note (Opret en form for kladde til indsend fund for enheden)
- Se noter (Se og indsend oprettede noter på enheden)
- Indstillinger (Log ind, opret profil mm.)
- Nyttige links (Menupunkter på web-Arter)
Alle funktioner i menuen er tilgængelige uden login, undtagen ”se egne fund”.
Se fund i nærheden
I toppen af skærmen kan du bruge skydelærerne til at ændre valgene i afstand, tidsrum og udvalgte artsgrupper/rødlistede/fredede arter.
Indsend nyt fund
Har du fundet noget, som du gerne vil indrapportere på Arter, skal du klikke på ”Indsend nyt fund” i bunden af startsiden. Indrapporteringen er en fem-trins raket, hvor du i rækkefølge bedes udfylde:
Trin 1: Billede(r) (hvis haves)
Trin 2: Angiv artsforslag – Skriv forslag selv, vælg det foreslåede fra billedgenkendelse eller brug “Jeg ved ikke hvad jeg har fundet”
Trin 3: Angiv fund sted
Trin 4: Angiv dato og tid for fundet
Trin 5: Gennemtjek informationer og evt. tilføj beskrivelse og flere oplysninger
I første trin kan du uploade et eller flere billeder. Har du ikke et billede af fundet, skal du angive et artsforslag for at kunne gå videre til trin 3. Har du et billede af fundet, og uploader det, vil billedgenkendelsesalgoritmen udregne mest sandsynlige artsforslag ud fra træningsbilleder, som kan vælges i trin 2. Hvis du ikke er enig i artsforslaget, kan du forsat selv angive artsforslag eller gå videre til trin 3 med angivelsen ”Jeg ved ikke hvad jeg har fundet”.
Hvad har jeg fundet?
Hvis du er i tvivl om hvad du har fundet, kan du uploade et eller flere billeder til Arter ved at klikke på ”Hvad har jeg fundet”, hvorfra billedgenkendelsesalgoritmen vil evaluere de(t) uploadede billede(r). Denne funktion kan bruges uden at være logget ind.
Ønsker du efterfølgende at indsende det aktuelle fund, kan det gøres umiddelbart efter at billedgenkendelsesalgoritmen har givet et artsforslag. Til det skal du dog være logget ind.
Indsend dit fund fra ”hvad har jeg fundet”:
Vælger du at indsende fundet, vil du blive ført til en side, hvor du kan gennemse oplysningerne angående et funds placering, dato, samt øvrige detaljer og beskrivelser. Herfra vil du også kunne rette i disse hvis nødvendigt. Oplysningerne til fundet tages ud fra enheden eller billedet, såfremt disse oplysninger er tilgængelige. Hvis hverken billede- eller enhedsoplysninger er tilgængelige for app’en, vil du manuelt skulle angive fundets placering. Derudover vil dags dato og det aktuelle tidspunkt blive anvendt. Disse ting skal tjekkes efter og rettes til, inden du kan indsende fundet.
I trin 3 skal du angive lokation for fundet. Du kan få vist kortet som enten tegnet kort, satellitkort eller offline kort (kræver at du har downloaded kortet).
Sådan retter du placeringen og præcisionen
Fundets placering tilpasses på kortet. Bevæg dig rundt på kortet ved at trække i det, og tryk på det grønne flueben, når den rigtige placering er opnået. Er enhedens placering aktiveret på telefonen, vil denne anvendes, såfremt der ikke er geotag på evt. uploadet billede. Har du rykket på kortet, men vil tilbage til enhedsplaceringen, trykker du på den blå knap med papirfly. Præcisionen for fundet angives ud fra zoom, som tilpasses ved at trække i kortet med to fingre, og vælges endeligt ved at trykke på det grønne flueben.
Hvad hvis jeg ikke har internetdækning?
Er der ikke tilstrækkelig internetdækning, vil indsendte fund stå som ”Afventende” i menuen. Når du igen har tilstrækkelig internet, kan disse indsendes ved at klikke på ”Indsend”.
Fund der venter, vil automatisk blive indsendt når telefonen får signal.
Afslut indrapportering
Når alle informationer er angivet og tjekket efter, afslutter du ved at trykke på ”Indsend fund”. Fundet vil da blive uploadet til Arter og vil fremgå under ”Mine fund” efter lidt tid.
Opret og se noter
Har du gjort dig en observation, som du i øjeblikket ikke har tid til at indsende eller du mangler nogle informationer for dette, kan du oprette en note, der fungerer som en form for kladde for dit fund. Her kan du uploade billeder, indtaste informationer mm. som du ville gøre det under indregistreringen. Du kan bruge denne funktion så du ikke glemmer informationer i tiden mellem, at du gør fundet, og du indregistrerer det.
Billeder uploadet via noter, vil ikke blive ført gennem billedgenkendelsesalgoritmen.
Indsend fund fra note
Når tiden kommer til at indregistrere fundet, klikker du ind på ”Se noter” og derefter på den grønne knap ud fra noten, du vil indsende som fund.
Kommentarer
0 kommentarer
Artiklen er lukket for kommentarer.