Denne trin-for-trin guide er blevet til i samarbejde med Arter og beskriver, hvordan man kan gemme en søgning.
Trin-for-trin guide:
1.
I menuen Fund bliver alle søgeparametre lagt som ”piller”.
I dette eksempel har brugeren valgt at se alle fund af arter der lever i Løvskov og som er set spontant. Desuden søges der på både validerede og ikke-validerede fund.
Disse ”piller” viser, hvad man har valgt af søgeparametre og kan fjernes en for en efter behov, eller nye kan skabes ved at vælge andre parametre.
2.
I denne søgning bliver der søgt fund af rødlistede arter rapporteret inden for de seneste 7 dage, og både validerede og ikke-validerede fund vises.
Hvis man har fået lavet en søgning, som man er særlig glad for, eller som indeholder mange parametre (og dermed er besværlig at sætte op), kan man bruge browserens URL/link til at kopiere søgningen.
3.
Du kan nu dele din søgning ved at kopiere URL/linket, med et forkortet link eller direkte til SoMe og mail.
Det forkortede link, som fortsat indeholder alle de samme informationer som URL'en, kan tilgås via knappen "Del søgningen" øverst til højre under ”Avancerede filtre”.
Samme sted fremgår muligheden for at dele søgningen direkte via Facebook, Twitter eller mail. Vælger du en af disse, føres du direkte til det valgte delings-site. Mailkontoen der navigeres til, er den der er sat som standardprogram på enheden. Modtageren af det delte link, vil kunne tilgå søgningen præcis som den er, i det øjeblik linket deles, med muligheder for efterfølgende at redigere i søgningen samt videredele.
Det er lige nu ikke muligt at bruge stednavne eller faste polygoner på Arter. Hvis man er interesseret i et bestemt område, kan man indtegne stedet i polygon (maksimalt 120 punkter).
Da det kan være vanskeligt at tegne den samme polygon flere gange i træk, kan man med fordel gemme et polygon ved at gemme linket til søgningen som et bogmærke/bookmark i sin browser.
Det er muligt at kombinere sit polygon med andre filtreringer.
Kommentarer
0 kommentarer
Artiklen er lukket for kommentarer.