Denne guide forklarer hvordan du kan finde Miljøvurderinger vha. Avanceret søgning: AI (Artificial intelligence).
Danmarks Miljøportal har valgt at introducere ’AI-assisteret søgning’ som en del af søgemulighederne på EA-Hub løsningen. Den underliggende kunstige intelligens er opbygget via en sprogmodel, som man bl.a. kender det fra ChatGPT. Vi har valgt at benytte Azure OpenAI til formålet.
Trin for trin- guide:
1.
Åbn EA-Hub:
https://eahub.miljoeportal.dk/
2.
Klik på ’Søg vurdering’ i menuen i toppen hvorefter du klikker i cirklen ud for 'Avanceret søgning'. Alternativt kan man på forsiden klikke 'Avanceret søgning' af og herefter skrive sit søgeord.
3.
At udføre en vellykket søgning kan være afgørende for at finde relevante oplysninger i tidligere miljøvurderinger. Her er nogle trin til at hjælpe dig med at lave en god søgning:
- Formuler din søgeforespørgsel præcist: Start med at tænke over, hvad du leder efter, og formulér din søgeforespørgsel præcist. Brug nøgleord og sætninger, der beskriver det, du ønsker at finde. Det kunne fx være "Padders påvirkning af solenergianlæg".
- Brug anførselstegn: Hvis du søger efter en nøjagtig frase eller citat, kan du placere det i anførselstegn for at søge efter præcis den tekst.
- Brug filtre: Du kan også kombinere denne søgning med vores filtermenu, som er baseret på metadatainformationer om de uploadede miljøvurderingsdokumenter. Dette giver dig mulighed for at præcisere din søgning yderligere ved at anvende specifikke kriterier, såsom projekt- eller plankategori, myndighed, udgivelsesdato eller andre relevante metadata, der er knyttet til dokumenterne.
Det er vigtigt at forstå, at denne model ikke "ved" noget i traditionel forstand, men i stedet fungerer ved at generere svar baseret på tekstbidder fra de dokumenter, der er blevet uploadet til EA-Hub. Modellen trækker udelukkende på de data, den har adgang til, nemlig indholdet i de dokumenter fra EA-Hub, den er blevet trænet på. Derfor genererer den kun svar i form af tekstbidder, der stammer fra disse dokumenter, baseret på sandsynlighed og sammenhæng med de tilgængelige data.
Du kan også se vores korte videoer eller grundige webinar på denne side: Vejledningsvideoer og Webinar
Kommentarer
0 kommentarer
Log ind for at kommentere.